ALI SE LUKSUZ SELI NA PODEŽELJE?

Glavni kriteriji za popolno lokacijo, v kateri nastajajo nadstandardne nepremičnine, so še vedno sestavljeni iz morja, naravnih lepot in kulture.

Deli prispevek:

interior nadstandardne nepremičnine

Glavni kriteriji za popolno lokacijo, v kateri nastajajo nadstandardne nepremičnine, so še vedno sestavljeni iz morja, naravnih lepot in kulture. Pandemija je povzročila manjše spremembe, saj so destinacije s prostočasnimi aktivnostmi na prostem, kot so razni športi v naravi, v zadnjem času v prednosti pred tistim destinacijami, ki so v preteklosti nabirale točke. Bližina gledališč, klubov in trgovin je namreč v zadnjem času postala malo manj pomembna.

nadstandardna vila na podezelju

LUKSUZ JE ... VELIKO VEČ KOT LOKACIJA, LOKACIJA, LOKACIJA

Še zmeraj pa je razkošje zelo subjektivno merilo. Nekaterim se oči zasvetijo ob prostranem naravnem posestvu, drugi cenijo predvsem bližino specifične infrastrukture ali poslovnih priložnosti. Razkošje lahko loči potrebno od nepotrebnega ali opiše posebno obliko udobja ali preprosto pomeni določen tržni segment. V Sloveniji so najbolj priljubljene lokacije luksuznih nepremičnin v Ljubljani, Izoli, Portorožu in Piranu ter na Gorenjskem, predvsem na Bledu. Veliko nadstandardih stanovanjskih hiš, ki se lahko pohvalijo s čudovitimi razgledi, z bazenom, najsodobnejšimi materiali in luksuzno notranjo opremo, pa je pravzaprav zunaj mest. Lokacije, ki so že dlje časa poznane po nadstandardu, širijo svoje meje in postajajo razdrobljene. Uporaba pametnega telefona in družbenih medijev je povzročila vse večjo željo po zasebnosti, zlasti za ugledne in slavne kupce luksuznih nepremičnin.

LUKSUZ JE … ZAVESTNO ŽIVLJENJE

Lastništvo doma, ki ne vpliva negativno na okolje, je postalo zmeraj bolj privlačno za premožne kupce. Veliko povpraševanje je po trajnostnih nepremičninah, kot so pasivne hiše in energetsko učinkovitejše hiše z naravi prijaznim ogrevanjem in hlajenjem ter z materiali, ki so bolj ekološki in trajnostni. Pika na i pa je seveda lokacija, ki nudi možnosti preživljanja časa v naravi in spodbuja zdrav življenjski slog.
Današnji premožni potrošniki so bolj obveščeni, bolj globalno izpostavljeni in bolj izpopolnjeni kot prejšnje generacije. Zlasti baby boomerji so zdaj manj materialistični in bolj izkustveno naravnani. Prav zato je pomembna dodana vrednost nepremičnine, ki omogoča kakovostno preživljanje prostega časa.
Premožni potrošniki bodo še naprej prilagajali svoje prednostne naloge, da bodo porabili več za nepremičnine, ki dajejo njim in njihovim družinam občutek varnosti, zdravstvene varnosti in zasebnosti v svojem balončku. Nov dom bo tudi to leto združeval delo od doma, šolo, druženje in zabavo.

interior nadstandardne nepremičnine

V zadnjih dveh letih se je zelo povečalo povpraševanje po nepremičninah s savno in bazenom ali po večjih parcelah, ki omogočajo zahtevnejšo gradnjo po individualnih željah

LUKSUZ JE ... PRIPRAVLJEN NA KLJUČ

Mnogi kupci so pripravljeni plačati več za udobje, da lahko »samo prinesejo svojo zobno ščetko«, prostori pa so že opremljeni z vrhunskimi arhitekturnimi presežki in izborom sodobnega interjerja ter s kakovostnimi trajnimi materiali.

NADSTANDARDNA STANOVANJA OHRANJAJO SVOJO VREDNOST

Kljub vsemu pa je povpraševanje po stanovanjih še zmeraj veliko. Mestna središča v smislu kakovostnega življenja ohranjajo svojo pozicijo. Po nadstandardnih stanovanjih v mestu v tem trenutku povprašujejo mlajši, brez družin, ali tisti, ki jih tovrstna stanovanja kupujejo za investicijo ali za svoj drugi dom.

vEČ PRISPEVKOV