BIOHEKING IN INDUSTRIJA WELLNESS NEPREMIČNIN

S povečanim poudarkom na duševnem in fizičnem zdravju si vedno bolj želimo domove s savnami, kisikovimi komorami in z drugimi ugodnostmi, ki postavljajo v ospredje biohekanje (angleško biohacking).

Deli prispevek:

Čeprav je poimenovanje biohekanje novejše, se metode upoštevajo pri opremljanju hiš, stanovanj in poslovnih prostorov. Lastniki nepremičnin ali kupci višjega cenovnega razreda so vedno želeli nepremičnine, ki jim nudijo prednosti za njihovo dobro počutje, bioheking pa to dvigne na povsem novo raven z uporabo najnovejše znanosti in tehnologije.

RAZUMEVANJE OSNOV BIOHEKANJA

Biohekanje je ime dobilo po ugotovitvi, da je na človeško biologijo oziroma človeško telo mogoče vplivati. Z drugimi besedami: obstaja več načinov, kako lahko okrepimo funkcije telesa in uma. Za biohekerje sodobne bolezni, kot so izčrpanost, vnetja, kronične bolečine in celo staranje, niso neizogibne, temveč so stanja, ki jih je mogoče ublažiti s strateškimi posegi in prefinjenim inženiringom. Vse metode biološkega hekanja niso visokotehnološke ali nove. Meditacijo lahko štejemo za vrsto biohekanja, prav tako tudi strogi post, fitnes ali teste fizične vzdržljivosti. Če torej sledite ketogeni dieti, da bi shujšali, se ukvarjate z jogo, delate dihalne vaje ali uživate prehranska dopolnila, ste biološki hekerji. Toda v svetu razkošja je bioheking dobil višjo vrednost. Obstajajo letovišča in zdravilišča, namenjena elitnim strankam, ki ponujajo namenske biohekerske storitve za izboljšanje celične obnove, pospešitev mišične hipertrofije, odpravo poškodb kože in tkiva ali doseganje višjih ravni koncentracije. In vse bolj se ta luksuzna oprema vključuje tudi v zasebne nepremičnine.

BIOHEKANJE V UDOBJU VAŠEGA DOMA

Mnogi lastniki stanovanj, ki sledijo omenjenim trendom, so svoja bivališča začeli opremljati z
nekaterimi resnično futurističnimi napravami za biološko hekanje. Primeri naprav za bioheking, ki jih vedno pogosteje umeščamo v nadstandardne nepremičnine:

TERAPEVTSKE POSTELJE Z RDEČO SVETLOBO
proizvajajo nizkofrekvenčne valove, ki jih telo zlahka absorbira in pomagajo pri lajšanju bolečin, aktiviranju presnovnih procesov in zagotavljajo zdrav odmerek vitamina D.


HIPERBARIČNE KISIKOVE KOMORE DOVAJAJO
100-odstotni kisik, ki jeprečiščen in pod pritiskom, s čimer pomagajo telesu zmanjšati vnetja in poškodbe s hiperbarično kisikovo terapijo.

V KOMORAH ZA KRIOTERAPIJO
so ljudje izpostavljeni osupljivo nizkim temperaturam do ‒160 stopinj Celzija, da bi pomagali pomladiti tako možgane kot telo. Zaradi občutka mraza se v telesu aktivira obrambni mehanizem, ki pospeši krvni obtok, metabolizem, sproščanje hormonov ter posledično poveča količino hranilnih snovi in kisika v celicah.

SUHI LEBDEČI REZEVOARI so zasnovani tako, da olajšajo izkušnjo breztežne sprostitve in prinašajo vse prednosti tradicionalne lebdeče terapije, ne da bi se morali dotakniti slane vode.

INFRARDEČE SAVNE uporabljajo specializirane svetilke za neposredno segrevanje kože in zagotavljajo globoko negovalno nego, v nasprotju z običajnimi savnami, ki telo segrejejo s segrevanjem zraka iz okolice.

POTOPNI BAZENI so veliko manjši od običajnega bazena – in so namenjeni vodnim vadbam ali hidroterapiji.

Če ima nepremičnina takšno opremo, nam omogoča, da svoje zdravstveno stanje in dobro počutje ne samo podpremo, temveč tudi izboljšamo.

vEČ PRISPEVKOV